BSU Volqoqrad Dövlət Sosial - Pedaqoji Universiteti ilə müqavilə imzalayıb

Mayın 7-də Bakı Slavyan Universiteti ilə Rusiyanın Volqoqrad Dövlət Sosial - Pedaqoji  Universiteti arasında əməkdaşlığa dair müqavilə imzalanıb.

BSU-nun rektoru, professor Nurlana Əliyeva Volqoqrad Dövlət Sosial - Pedaqoji Universitetinin professoru Olqa Dimitriyevanı qəbul edib. Görüş zamanı professor N.Əliyeva rəhbərlik etdiyi ali təhsil müəssisəsinin beynəlxalq  əlaqələri, dünyanın tanınmış universitetləri ilə qurulan əməkdaşlıq çərçivəsində tələbə və müəllim mübadiləsi, elmi-pedaqoji kadrların ixtisaslarının artırılması sahəsində beynəlxalq əməkdaşlıq və digər məsələlər barədə söz açıb. BSU-nun Rusiyanın qabaqcıl universitetləri ilə əlaqlərindən danışan N.Əliyeva həmin universitetlərdə fəaliyyət göstərən Azərbacan dili və mədəniyyəti mərkəzləri barədə qonağa məlumat verib. N.Əliyeva BSU-dakı tədris-mədəniyyət mərkəzlərinin, xüsusən Rusiya Tədris və Mədəniyyəti Mərkəzi nəzdində “Moskva auditoriyası”nın fəaliyyətindən söz açıb.

Azərbaycan dövlətinin təhsilə qayğısını yüksək qiymətləndirən Volqoqrad Dövlət Sosial - Pedaqoji Universitetinin professoru Olqa Dimitriyeva BSU-dakı təhsil sisteminin, burada yaradılan şəraitin bunun bariz nümunəsi olduğunu deyib. Qonaq BSU ilə Volqoqrad Dövlət Sosial - Pedaqoji Universiteti arasında qurulacaq  əməkdaşlığın Azərbaycan və Rusiya ali məktəbləri arasında əlaqələrin daha da möhkəmlənməsinə xidmət edəcəyini vurğulayıb.

Görüşün sonunda BSU ilə Volqoqrad Dövlət Sosial - Pedaqoji Universiteti arasında əməkdaşlığa dair müqavilə imzalanıb. Müqavilədə iki təhsil müəssiəsi arasında birgə elmi araşdırılmaların aparılması, elmi tədbirlərin – konfransların, seminarların, simpoziumların, təşkili, müştərək elmi məqalə məcmuələrinin hazırlanması və nəşr olunması, tərəflərin elmi-tarixi ədəbiyyatla qarşılıqlı təmin olunması öz əksini tapıb.

BSU-nun Mətbuat Xidməti